lørdag den 15. august 2009





Så nyder vi tiden i Italien og her er som I ved meget varmt. Vi bor på campingplads, hvilket jo er en anden oplevelse end en skiferie-lejlighed i Østrig. Vi har et ganske lille hus (tidligere campingvogn), som er stablet op på klodser på opfindsom vis, vi skal betale for at gå i poolen (noget vi bestemt havde regnet med var betalt ved leje af campingvognen), vi har underholdning hver aften fra pool-området. De har et særligt Animation-team, som kl. ca. 17 starter underholdning i poolen med gymnastik, danse boogie-woogie, danse til den gamle sang "YMCA" - hiver folk med op og danse rumpe-dans på en lille scene osv. Kl. 19 skal folk op af vandet - man gør lidt rent - og så starter man underholdning igen ved 21-tiden og fortsætter i hvert fald til midnat med fuld skrue på højtalerne med diverse oldgamle hits blandet med nyere italiensk kling-klang. Vi har endnu ikke været dernede om aftenen, men vi har lovet Rebecca, at hun får lov at komme derned og kigge en aften.

Udover det har vi jo haft nogle rigtig gode oplevelser både på sejltur langs Amalfikysten med delfiner svømmende foran båden, smukke byer langs kysten og en hyggelig travetur i Amalfi. Det er helt naturligt, at Amalfi-kysten er Unesco verdenskulturarv.

Vi troede, at vi næsten var de eneste der skulle besøge Vesuv den 13. august, for der var kun en turistbus foran os og to biler bag os. Men da vi kom til parkeringspladsen holdt der mindst 20 turistbusser og en masse biler. Vi var dog heldige at få en p-plads tæt ved indgangen. Turen op ad vulkanen var varm og støvet, men det var fascinerende at se den berygtede vulkan.

Samme dag besøgte vi Herkulanum, et af ofrene for Vesuv. Der var en mængde flotte romerske rigmandsvillaer med flotte mosaikker og vægmalerier, og datidens snack bar, thermopolium var der også flere tilbage af.

Dagen efter tog vi til Pompei, som er endnu større end Herkulanum men det har været en almindelig by og ikke som Herkulanum sommervillaer for de rige. Pompei havde dog også rige huse og huse med grafittier og slagord på facaderne - datidens reklame.

Idag lørdag har vi slappet af og badet i swimming poolen. Vi er igen de eneste danskere tror vi, her på campingpladsen, efter tre piger fra københavnsområdet er kørt videre. Det er ellers ikke danskere vi møder rundt omkring, men ferien er selvfølgelig også slut for de fleste i Danmark.

Børnene snakker jævnligt om familien, kammeraterne og om de ting, som normalt foregår hjemme i skole, sfo og børnehave. Så selv om vi er langt væk, så er I bestemt ikke glemt, og specielt vores lille kanin Stampe bliver ofte diskuteret.

Én af de næste dage skal vi en tur til Napoli og se det arkæologiske museum. Vi har også planer om en tur til sydspidsen af Sorrento-halvøen og en tur til byen Positano er også med i planerne.

4 kommentarer:

  1. Janet:
    Heldige kartofler! Alt det spændende I oplever.
    Om lidt kører I nordpå til Toscana: Siena og Firenze, ved I for resten at det gamle fjendskab fra middelalderens bystatskrige mellem de to byer stadig trives på bedste vis? Det fik jeg af vide af min værtinde under mit ophold i Firenze sidste sommer. Borgerne i de to byer synes stadig modparten er dumme …. Og har alle mulige gode formuleringer og forklaringer parat når de fortæller om nabobyens tåbelighed.
    Sienas Palio d. 2. juli og d. 16. august kommer I jo ikke til at se. Vi har heller ikke oplevet det, men det er jo en ret vild affære med 800 års traditioner på bagen. Men det historiske optog der går foran væddeløbet skulle også være ret flot. Der er faktisk skrevet en dansk bog om det: Den senesiske palio – en ritus og dens historie.
    Siena er speciel at være i, der er regler for ”markiseføringen” og deres farver, så derfor går man rundt i et blødt okkerfarvet lys hele tiden – her er ingen neonfarver og heller ingen antenneskov for Siena er en af de få byer som har lagt kablerne ned i gaden. Siena er en rig by – en bankby – med vedens ældste fungerende bank: Monte dei Paschi di Siena, grundlagt i 1472!
    Måske når I ud vestpå til ”Colline Metallifere” ved Larderello og Sasso Pisano hvor man kan se (og lugte) svovldampsøjler der står op af jorden. Både etruskerne og romerne udnyttede det her naturfænomen – og alle husene i området har naturligvis jordvarme i dag. Det skulle være ret flot.
    Og så ses vi snart i Firenze :)

    SvarSlet
  2. Hej JRSC,

    Vi har lige fyldt osmed hakkebøffer.

    Hilsen Mormor (vores), Ulla og Ole John

    SvarSlet
  3. Det er en test for Krista

    SvarSlet
  4. Hej Jorecs!
    Dejligt at hre fra jer og alt det spændende I oplever.
    Og tak for brevet i dag Tan for tegningen Jonathan, det er flot at du kan skrive bogstaver, det må jeg se når jeg kommer den 26.sept. Jeg kan forstaa ,at I har to skoleborn
    Kærlig hilsen
    Farmor

    SvarSlet