lørdag den 5. september 2009
















Vi kom til Agriturismo Sommaia udenfor Firenze lørdag den 29. august og mødtes med far og Janet, hvilket vi alle fire havde glædet os meget til. Det var rigtig hyggeligt at se dem, og vi havde fået to lejligheder ved siden af hinanden med terasse foran vores del. Det var rigtig varmt, da vi kom, så en tur i pool'en blev hurtigt besluttet, før vi skød vores indkøb sammen og lavede aftensmad.

Søndag tog vi en tur til den lille by Fiesole, som Janet havde et ønske om at se. Den ligger over Firenze og har nogle spændende udgravninger af blandet romersk og etruskisk oprindelse.

Janet er jo rigtig god til italiensk, og da vi havde haft en mislyd i bilen siden de hårde betingelser i Asciano med fuldt læs på bilen og en stejl opkørsel til vores bolig, så besluttede vi at køre til en suzuki-værksted her i Firenze, for at få den tjekket. Nu er det jo sådan, at italienerne har en anden måde at gøre den slags på end i Danmark. Vi kom ind, og der var tydeligvis travlt. Tre til fire mand havde gang i at tage biler ind, køre tur i dem og diskutere med de heldige ejere. Da det blev vores tur måtte vi desuden konstatere, at mekanikeren havde gang i flere kunder/biler på én gang. Men det endte da med, at de efter Janets oversatte beretning og en hurtig køretur valgte at beholde den for at kigge på gearkassen. Vi kunne via vores kaskoforsikring havde fået en fri lejebil, men med fars fine honda holdende på gaden og vente, så blev vi enige om at sættes os ind på bagsædet og så gik turen ellers til Firenze, for at se lidt på byen. Det blev en rigtig god og guidet tur, da Janet jo er velbevandret i Firenze. Vi så de vigtigste kirker og tilhørende Madonna-billeder, så børnene efter nogle timer så lidt trætte ud. Men så kan man jo altid finde en is, og kan man finde en transformer-is, så er dagen reddet for Jonathan. Så det fik han - et lille bæger is med et rum nedenunder til en mini-transformerfigur !!

De næste dage var vi lige så flittige - vi var i Lucca, Pistoia, Firenze igen med Uffizi-paladset med alle dets malerier (dog kun Søren og jeg da far og Janet var hjemme med børnene) og ikke mindst var vi en tur i Vinci, for at se Leonardo da Vinci's museum med modellerne af hans opfindelser. Fredag tog vi efter at have lavet lektier (Rebecca) og læst en tur til en klosterkirke, der ligger over Firenze. Janet havde tidligere oplevet messe med gregoriansk kirkesang til, og det ville vi gerne prøve. Det var en stor oplevelse og bagefter kørte vi til Firenze og spiste middag.

Nu er det blevet lørdag og far og Janet er taget videre på deres ferie, og vi har stadig en uge mere her i Firenze. Bilen er tilbage og har fået skiftet et par tandhjul i gearkassen, så den nu lyder som vanligt, og efter endnu en varm dag med op til 30 grader forbereder vi os på den store oplevelse med ridderturnering imorgen i Arezzo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar